text.skipToContent text.skipToNavigation

10 plockportioner

DU BEHÖVER
800 g flankstek
1/2 dl sesamolja
2 st lime
2 st vitlök
1 msk japansk soja
salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Blanda sesamolja, limesaft, skivad vitlök och japansk soja i en plastpåse. Tillsätt salt och svartpeppar.

Lägg ner köttet i plastpåsen och blanda runt det i marinaden, förslut påsen och låt köttet marineras i minst några timmar i kylen.

Ta fram köttet innan tillagning så att det blir rumstempererat.

Torka av köttet och grilla till önskad innertemperatur. Tänk på att köttets innertemperatur fortsätter stiga med någon grad efter tillagning.

Efter tillagning, låt det vila och tranchera det sedan i tunna bitar tvärs över muskelfibrerna.

Servera i tortillabröd med en syrlig och fräsch lime- och gurksallad.

Håll koll på innertemperaturerna:
Blodig – 56 grader
Medium – 58 grader
Välstekt – 60 grader