text.skipToContent text.skipToNavigation

OXFILÉ MED PUMPASALLAD

10 portioner

 

Du behöver:

1,2 kg oxfilé

0,5 kg skalad butternutpumpa

5 dl vit/röd quinoa

1 kruka mynta

1 kruka persilja

3 st lime

rapsolja

smör

salt

svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Butternutpumpa: Sätt ugnen på 200 grader i över- och undervärme. Putsa butternut- pumpan från kärnor och skaldelar och skär i kuber om ca. 2-3 cm. Lägg pumpan i ett bleck med låg kant. Massera in pumpakuberna med rapsolja samt salt och svartpeppar efter smak. Tillaga pumpan tills den blir mjuk i mitten av ugnen. Ändra sedan ugnsvärmen till grilleffekt/övervärme för att få önskad yta på pumpan.
  2. Quinoa: Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Oxfilé: Ta fram oxfilén, salta och peppra och låt den sedan vila i rumstemperatur.
  4. Sätt på stekbordet på hög värme, tillsätt olja.
  5. Tips! genom att stänka vatten på oljan ser du om temperaturen är tillräckligt hög för att påbörja stekning, när vattnet fräser är det redo.
  6. Fräs samtliga ytor tills stycket får en genomgående stekyta. Rör köttet så lite som möjligt. Tillsätt och skopa smör över köttet för jämn värmehållning och ökad smak.
  7. Låt köttet vila innan tranchering.
  8. Servering: Förbered lime och färska örter. Portionera ut quinoa, den rostade pumpan samt det trancherade köttet.

 

Tips! Servera tillsammans med en grön pesto.