text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner

 

DU BEHÖVER:

800 g spaghetti

300 g rimmat sidfläsk / pancetta

6 st ägg

2 dl riven parmesanost

2 dl riven pecorinoost

3 dl pastavatten

salt

svartpeppar

steksmör

 

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa ihop äggen i en skål, tillsätt de rivna ostarna. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skär upp fläsket i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör, stek fläsket frasigt.
  4. Koka spaghettin al dente. Sila av pastavattnet med ett durkslag. Spara 3 dl av vattnet.
  5. Rör ned spaghettin i skålen med ost och ägg, tillsätt det frasiga fläsket och pastavattnet. Rör om och servera!

Tips! För extra krämighet, garnera rätten med en rå äggula.