Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Oxfilé med pumpa
En härligt örtig pumpasallad som lyfter den klassiska oxfilén till nya höjder.
Pasta carbonara
En krämig italiensk klassiker som passar såväl till lunch som till finmiddag.
10 portioner
DU BEHÖVER:
800 g spaghetti
300 g rimmat sidfläsk / pancetta
6 st ägg
2 dl riven parmesanost
2 dl riven pecorinoost
3 dl pastavatten
salt
svartpeppar
steksmör
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
- Vispa ihop äggen i en skål, tillsätt de rivna ostarna. Krydda med salt och svartpeppar.
- Skär upp fläsket i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör, stek fläsket frasigt.
- Koka spaghettin al dente. Sila av pastavattnet med ett durkslag. Spara 3 dl av vattnet.
- Rör ned spaghettin i skålen med ost och ägg, tillsätt det frasiga fläsket och pastavattnet. Rör om och servera!
Tips! För extra krämighet, garnera rätten med en rå äggula.
Oxfilé med pumpa
En härligt örtig pumpasallad som lyfter den klassiska oxfilén till nya höjder.