Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Oxfilé med pumpa
En härligt örtig pumpasallad som lyfter den klassiska oxfilén till nya höjder.
Pulled Oumph! med ölglaze
10 små sliders
DU BEHÖVER
300 g Pulled Oumph!
2 dl mörk öl
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
1 1/2 g färsk röd chili (finhackad)
1 st grönsaksbuljong (kub)
1st lagerblad
1 krm torkad koriander
1 krm torkad fänkålsfrö
1 krm smoked paprikapu
1/2 krm Spiskummin
SaltSvartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Värm rapsolja i en kastrull. Fräs tomatpuré och Oumph! i oljan. Tillsätt de torra kryddorna.
- Tillsätt öl, vatten och buljongtärningen.
- Finhacka chilin och smaka av för att identifiera dess hetta och reglera mängden till grytan utefter det.
- Låt grytan puttra på svag värme till vätskan kondenserat till en glaze. Rör om vid behov.
- Servera på varma sliders med guacamole, gräddfil, chili, koriander, picklad rödlök och smulad fetaost.
Tips! Byt ut den mörka ölen till Coca-Cola för samma härliga smak, utan alkohol!
Oxfilé med pumpa
En härligt örtig pumpasallad som lyfter den klassiska oxfilén till nya höjder.