text.skipToContent text.skipToNavigation

DU BEHÖVER
1 kg potatis av mjölig sort
2 gula lökar smör
250 g ansjovisfilé (2 burkar) ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd

GÖR SÅ HÄR
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatisen i strimlor. Skala och skär löken i tunna bitar.
  3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
  4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis på toppen. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
  5. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
  6. Grädda mitt i ugnen i 50–60 minuter.

 

Tips! Det går självklart göra frestelsen utan ansjovis för de som fisken inte faller helt i smaken.