text.skipToContent text.skipToNavigation

FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar ditt svar här, vänligen kontakta din butik.
 1. Hur får jag ett kundkort hos Axfood Snabbgross?
 
Svar: Gå in under Bli kund och välj nyansökan. Fyll sedan i dina uppgifter i formuläret. Välj vilken butik du vill handla på och avsluta inmatningen genom att trycka på Skicka. Det går även bra att ansöka om kundnummer direkt i butiken.
 
2. När kommer mitt kundkort? 
 
Svar: Från ansökningstillfället tar det 8-14 arbetsdagar att få kundkortet levererat hem i brevlådan. Om du har frågor om ditt kundkort kontakta din Snabbgross.
 
3. Mitt företag har bytt adress och nu vill jag ändra kunduppgifter hos er. Hur går jag tillväga?
 
Svar: Gå in under Bli kund. Välj Ändring. Fyll i dina nya uppgifter i blanketten. Fyll gärna i ditt befintliga kundnummer i meddelandefältet längst ner. Ett nytt kundkort med de rätta uppgifterna kommer att skickas ut inom 8-14 arbetsdagar. Det går även bra att kontakta butiken så hjälper de dig med adressändringen.
 
4. Jag vill ha ett extra kundkort kopplat till mitt kundnummer. Hur gör jag då?
 
Svar: Gå in under Bli kund. Välj Extrakort. Fyll i dina uppgifter på samma sätt som när du ansökte om kundnummer. Fyll gärna i ditt befintliga kundnummer i meddelandefältet längst ner. Extrakortet kommer inom 8-14 arbetsdagar. Det går även bra att kontakta butiken så hjälper de dig med beställningen.
 
5. Går det att handla på kredit hos Axfood Snabbgross?
 
Svar: Ja, men för att kunna handla på kredit måste du först fylla i en kreditansökan. Blanketter för detta finns att hämta i närmsta butik eller under Bli kund. Efter detta måste ansvarig firmatecknare sedan legitimera sig i butik för att den ska bli godkänd. 
 
6. Får jag som privatperson bli kund hos Axfood Snabbgross?
 
Svar: Nej. Axfood Snabbgross saknar de livsmedelstillstånd som krävs för att sälja varor till privatpersoner. Det är endast företag (t ex aktiebolag, handelsbolag och enskild firma), stiftelser och föreningar som kan godkännas som kunder.
 
7. Vad har Axfood Snabbgross för sortiment?
 
Svar: Vårt totala sortiment består av ca 13 000 artiklar, men lokala variationer kan förekomma mellan enheterna. För att få en så korrekt sortimentsbild som möjligt kontaktas butiken. Kontaktuppgifterna finns på vår hemsida under Butiker.
 
8. Är det möjligt att få varor levererade från Axfood Snabbgross?
 
Svar: Absolut! Vi erbjuder distribution vid beställning Du får dina varor utkörda till dig när du handlar och plockade på det sätt som du vill. Detta anger du i utcheckningsprocessen.
 
9. Jag har köpt en vara på Axfood Snabbgross som jag är missnöjd med. Hur går jag tillväga?
 
Svar: Kontakta den butik där du köpt varan för reklamation. Det är viktigt att du har kvar kvittot på ditt inköp.
 
10. Vad har Axfood Snabbgross för öppettider?
 
Svar: Våra öppettider hittar du under Butiker. Välj butik för att se öppettiderna.
 
11. Varför syns inga priser i e-handeln?
 
Du måste logga in i e-handeln för att se aktuella priser och aktuellt sortiment.
 
 
12. Kan jag välja att lägga en order via e-handeln och hämta upp dem i butik?
 
För tillfället erbjuder vi inte upphämtning i butik vid orderläggning i e-handeln. Istället är du varmt välkommen att själv komma till någon av våra butiker och själv plocka ihop din order
 
13. Vilka betalsätt finns det i e-handeln?
 
Du kan alltid betala med kort i e-handeln. Om du dessutom är fakturakund kan du alltid även välja faktura som alternativ.
 
14. Hur ofta levererar ni till min adress?
 
När du loggar in i e-handeln kommer du att se vilka utkörningstillfällen som finns tillgängliga för dig. Kontakta annars din lokala butik för mer information och exakta leveranstider. Kontaktuppgifterna här.
 
15. Kostar det något att få varorna levererade?
 
Ja det gör det. Varje order är förknippade med en fraktavgift som tillkommer.
 
16. Vad behövs för att kunna handla på hos Axfood Snabbgross?
 
Gå in under Bli kund, välj nyansökan och fyll sedan i dina uppgifter i formuläret. Välj vilken gross du vill handla på och avsluta inmatningen genom att trycka på Skicka. Det går även bra att ansöka om kundnummer direkt i butik.