text.skipToContent text.skipToNavigation

2020-12-22
Vi står upp för en jämställd bransch

Vi har tagit del av uppropet för en mer jämlik restaurangbransch och debatten som följt. Detta är en väldigt viktig fråga som vi välkomnar – att alla behandlas lika och med respekt, oavsett kön och bakgrund ser vi som en självklarhet.

Som branschorganisation för grossister som levererar mat och dryck till restaurangbranschen ser vi oss ha en viktig roll i att driva utvecklingen mot en mer jämställd bransch. En bra arbetsmiljö är central för att behålla och utveckla talanger såväl som att locka nya medarbetare. Alla vi som verkar i restaurangbranschen har ett gemensamt ansvar att göra bättre.

“Vi kommer att fortsätta samtalet om hur vi inom Livsmedelsgrossisterna kan påverka i rätt riktning. Det kan handla om att ställa krav på de samarbeten och projekt våra företag medverkar i, men också om att aktivt bidra med att höja kunskapen i branschen, lyfta förebilder och på olika sätt dela erfarenheter”, säger Jonas Köhler, ordförande för Livsmedelsgrossisterna.    

Vi vill rikta ett tack till alla er som berättar och står upp för frågan – ni ökar takten på en förändring som är helt nödvändig. #härtardetslut

 

Livsmedelsgrossisterna

Jonas Köhler, VD Menigo
Irene Waldemarson, VD Martin & Servera Restauranghandel
M Thommy Mårdskog, VD Mårdskog & Lindkvist
Andreas Göthberg, Johan i Hallen & Bergfalk
Lars Carlsson, VD Svensk Cater
Marcus Ahlm, vice VD Chefs Culinar
Eva Pettersson VD Axfood Snabbgross

2020-09-02
Snabbgross lanserar nytt butikskoncept för konsumenter – Snabbgross Club
small_recept.jpg

Snabbgross lanserar inom kort ett helt nytt butikskoncept i Stockholm, där konsumenter får möjlighet att handla samma högkvalitativa matvaror som restauranger och caféer. Via medlemsklubben Snabbgross Club och en helt ny butik kan konsumenter köpa livsmedel, råvaror och hushållsartiklar direkt från restauranggrossisten, och få tillgång till ett unikt och prisvärt sortiment i stora förpackningar, samt skräddarsydda specialerbjudanden. 

Konceptet Snabbgross Club etableras initialt med en butik i Enebyängen i norra Stockholm, i ett attraktivt läge där privatpersoner och företagskunder efter registrerat medlemskap är välkomna att handla. Medlemskapet kommer även att erbjuda rabatterade tjänster hos samarbetspartners.

Det nya butikskonceptet är anpassat för den som gillar mat och matlagning, men också för den stora familjen som vill fylla på förrådet med större förpackningar till alla måltidstillfällen, stora som små. Butiken är specialanpassad för privatkunder, med ett erbjudande som passar dem. För att privatpersoner ska kunna handla är medlemskap ett krav.

För företagskunder kommer Snabbgross Club att fungera som en vanlig Snabbgross-butik. Företagskunder kan också ansluta sig till medlemsklubben för att ta del av extra fina erbjudanden. Snabbgross Club i Enebyängen slår upp portarna i slutet av året.

2020-08-06
Snabbgross förlänger perioden för försäljning mot konsument fram till årsskiftet.

Med bakgrund av Folkhälsomyndighetens kvarstående riktlinjer kring begränsning av antal kunder i butik samt avrådan att i onödan resa med kollektiva färdmedel förlängs nu möjligheten för privatpersoner att handla i Snabbgross butiker fram till 31/12 i följande butiker:

Kristianstad, Göteborg Sisjön, Halmstad, Visby, Stockholm Solna, Örebro, Jönköping, Sundsvall, Västerås, Stockholm Gärdet, Karlstad, Helsingborg, Eskilstuna, Uppsala och Luleå. 
 

Axfood Snabbgross vill med detta bidra till samhällsnytta genom att möjliggöra matinköp för konsumenter i de aktuella butikernas närområden och att fler personer ska få tillgång till ytterligare en matbutik i området. 

I butikerna återfinns ett brett sortiment inom bland annat färskvaror, frukt och grönt, bröd, torra varor, dryck, och förbrukningsvaror. Sortimentet består av stora förpackningar, anpassat efter restaurangkunden men också utav mindre konsumentförpackningar.    

 

Konsumenter kommer inte att kunna handla alkohol- eller tobaksvaror. Endast kortköp. Max inköpsbelopp 5000 kronor per tillfälle.

2020-05-08
Nu har vi öppnat upp ännu fler butiker för dig som är privatperson!
Nu har vi öppnat upp ännu fler butiker för dig som är privatperson!

För att ge konsumenter yttligare ett alternativ att handla mat under Coronapandemin har vi öppnat upp några utav våra butiker för privatpersoner. I dagsläget kan du handla som privatperson i våra butiker på Gärdet och Solna i Stockholm, Karlstad, Örebro och Eskilstuna. Under helgen 9-10 maj öppnar vi i Helsingborg och på måndag 11 maj öppnar vi i Luleå. Vår plan är att erbjuda tillfällig konsumenthandel från samtliga 25 butiker i landet. 

Gå in under hitta butik och se om din butik är öppen för privatkund.

Vi uppdaterar löpande med ny information när fler butiker öppnas upp för konsumenthandel. 

2020-05-05
Vi öppnar fler butiker för försäljning till konsument

För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under Coronapandemin öppnade restauranggrossisten Axfood Snabbgross nyligen upp sin butik på Gärdet i Stockholm för konsumenter. Efter positiv respons från närområdets boende öppnar nu Axfood Snabbgross tillfälligt upp fler butiker i landet för konsumenthandel. Först ut är Örebro och Eskilstuna, och inom kort hoppas Axfood Snabbgross kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel från samtliga 25 butiker i landet.

Den 6 maj blir Örebro nästa stad där konsumenter får tillfällig möjlighet att handla i Axfood Snabbgross butik, som i vanliga fall bara säljer till restauranger och caféer. Under veckan öppnar också butikerna i Eskilstuna, Karlstad och Solna för konsumenter, och tanken är att inom kort kunna göra samma sak i övriga Axfood Snabbgrossbutiker.

- Vi har fått ett mycket positivt bemötande vid öppnandet av vår butik på Gärdet, där konsumenter i närområdet uppskattat att få ytterligare en butik att handla i. När allmänheten uppmanats att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något viktigt både för konsumenter och samhället. Nu vill vi erbjuda hushållen i samtliga städer där vi finns samma möjlighet, säger Eva Pettersson, vd på Axfood Snabbgross.

För att bedriva försäljning mot konsument i en verksamhet som normalt vänder sig till företagsmarknaden krävs i vissa fall bygglov för tillfälligt ändrad användning från respektive kommun. Boverket har nyligen öppnat upp för att kommunerna ska kunna ge tillfälliga bygglov och Axfood Snabbgross har nu lämnat in ansökan i samtliga kommuner där kedjan har en butik. Målsättningen är att tillfälligt - och initialt över sommaren - kunna öppna samtliga 25 butiker.

- Vi står beredda att bara inom några dagar från det att vi fått kommunernas okej kunna öppna våra butiker för konsumenter och hoppas på en snabb hantering. Genom att tillfälligt sälja till konsumenter skapar vi även förutsättningar att fortsatt kunna erbjuda välfyllda butiker med bra öppettider till våra restaurangkunder, som på grund av rådande Coronasituation drabbats hårt av minskad efterfrågan, säger Eva Pettersson.

Med de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt kring begränsning av antal kunder i butik kan Axfood Snabbgross därmed avlasta övriga handeln och förenkla för konsumenter att kunna genomföra sina matinköp. Axfood Snabbgross butiker är dessutom betydligt luftigare än många andra dagligvarubutiker, vilket är positivt för konsumenter i dessa tider.

2020-04-09
Påskhälsning från oss!
big_sasong.jpg

Hej, 

Vi närmar oss påsken, en högtid när vi umgås med nära och kära och där vi äter gott tillsammans. I år ser påsken annorlunda ut för många och den rådande situationen påverkar oss alla. Vi på Axfood Snabbgross jobbar dagligen med lösningar och åtgärder för att stötta dig i det rådande läget. Vi jobbar frekvent med att säkra varuflödet till våra butiker så att du ska kunna handla det du behöver till din verksamhet.   

Specialöppettider under påsk: Våra butiker håller öppet som vanligt, från morgon till kväll, så att du kan handla när du än behöver det. I påsk har vi specialöppettider, så håll dig alltid uppdaterad vilka öppettider som gäller via vår hemsida. Du hittar din närmsta butik och våra öppettider här

I våra butiker har vi utökat våra städ- och hygienrutiner där vi också tagit fram skyltar och markeringar så att vi lättare kan hålla distans till varandra. Tillsammans hjälps vi åt! 

För dig som är e-handel- och distributionskund vill vi uppmana dig att ha en dialog med vår kunniga personal i butik för att optimera dina leveransförutsättningar, givet rådande läge.   

Ta del av våra kampanjer: Våra kampanjer fortsätter med ständigt vassa priser, anpassat efter din verksamhet. Spana in vårt senaste kampanjblad här.  

Vi finns alltid tillgängliga för dig och här på snabbgross.se hittar du aktuell information, erbjudanden, öppettider och kontaktuppgifter till din närmsta butik.  

Slutligen vill vi önska dig en fin påsk, ta hand om dig och dina nära och välkommen in till våra butiker. Vi är starkare tillsammans!  

Hälsningar från Axfood Snabbgross 

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Kolla in vårt sortiment för dryck
VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
På Snabbgross arbetar vi aktivt med hållbarhet för att värna om miljön och våra resurser. ...