text.skipToContent text.skipToNavigation

2019-10-10
Vi fasar ut burägg ur vårt sortiment
Vi fasar ut burägg ur vårt sortiment

Axfood Snabbgross har tagit beslutet att fasa ut burägg ur vårt sortiment under 2020.

Som Sveriges ledande hämtgrossist spelar vi en viktig roll i samhället där vi vill kunna erbjuda våra kunder bra och hållbar mat, därför är detta ett naturligt steg i vårt hållbarhetsarbete.

Axfood Snabbgross kommer fortsätta vårt arbete för att inspirera, agera och vägleda våra kunder till mer hållbara alternativ.

 

2019-09-23
Vi slutar sälja tobak via vår e-handel!

Axfood Snabbgross har tagit beslutet att sluta sälja tobaksvaror via vår e-handel och enbart hantera denna försäljning i våra fysiska butiker. Välkommen in i någon utav våra 24 butiker runt om i landet.

Tryck här för att hitta din lokala butik. Vi ses!

2019-08-14
Axfood Snabbgross öppnar i Jönköping
Axfood Snabbgross öppnar i Jönköping

Nu är det klart att Axfood Snabbgross öppnar en butik även i Jönköping. Butiken blir kedjans 25:e butik och kommer att skapa 10–15 nya arbetstillfällen på orten.

Butiken kommer byggas i Södra Munksjöstaden, i området Solåsen, och är planerad att öppna under första kvartalet 2020.

Jönköping är med sina cirka 140 000 invånare en av Sveriges tio största kommuner och Sveriges femte restaurangtätaste kommun.

–  Jönköping är en tillväxtkommun där Axfood Snabbgross fram till nu saknat en butik. Det känns därför oerhört roligt att äntligen få erbjuda restauranger i Jönköping med omnejd vårt breda sortiment med prisvärda råvaror och bra mat, säger Eva Pettersson, vd Axfood Snabbgross

Butiken kommer att ha en yta på ca 2 500 kvm med ett brett och prisvärt sortiment anpassat för restaurang, fast food och café. Detta tillsammans med generösa öppettider och distribution via butikens e-handel bidrar till ett starkt erbjudande för restaurangägarna i Jönköping med omnejd.

 

För ytterligare information kontakta:

Per Engström, marknad- och e-handelschef på Axfood Snabbgross AB, 073-807 33 95

Axfoods pressavdelning, telefon 0702-89 89 83

2019-06-28
Axfood har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet.
Axfood har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet.

Beslutet gäller såväl Willys, Hemköp, Tempo som Axfood Snabbgross alla butiker.

Beslutet grundar sig i första hand på miljöskäl. Engångsgrillarna består av aluminium, som är mycket energikrävande att producera, och hamnar mycket sällan i metallåtervinningen, utan blir istället till skräp i naturen. De kan i vissa fall även utgöra en brandfara.

I praktiken innebär beslutet att inga fler engångsgrillar kommer att köpas in från leverantör när befintligt lager är slut.

2019-04-25
Nu tar vi American Express!
Nu tar vi American Express!

Nu kan du betala med American Express i alla våra butiker samt på snabbgross.se. Vi ses i butikerna eller här på hemsidan! 

2018-12-14
Så vässar vi greppet kring e-handeln
Så vässar vi greppet kring e-handeln

Axfood Snabbgross har ingått ett pilotprojekt tillsammans med Strongpoint som levererar Pricers digitala hyllkantsetiketter. När plockaren kommer med vagnen på morgonen så blinkar etiketterna till de varor som finns i nätordern. 

– Plocktiden minskar med sex till nio sekunder per vara. Det kanske låter lite men det innebär en effektivisering på upp till 30 procent, säger Sven Calissendorff, vd på Strongpoint till Fri Köpenskap.

Första Axfood Snabbgross-butik att använda tekniken är Årsta utanför Stockholm. Pilotprojktet är i gång och väntas vara utvärderat i maj 2019. 

 

Läs hela artikeln här!

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Kolla in vårt sortiment för dryck
Läs om vårt hållbarhetsarbete