text.skipToContent text.skipToNavigation

2020-06-29
Butiker som har öppet för privatpersoner

Axfood Snabbgross butiker öppnar tillfälligt upp för konsumenthandel

Vi har öppnat upp för tillfällig konsumenthandel i följande butiker: Malmö, Solna, Örebro, Jönköping, Sundsvall, Västerås, Gärdet i Stockholm, Karlstad, Helsingborg, Eskilstuna och Luleå. 


För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under Coronapandemin och för att avlasta övriga handeln, öppnar vi nu tillfälligt upp vår butik för konsument. 
När allmänheten uppmanats att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något viktigt både för konsumenter och samhället. Genom att tillfälligt sälja till konsumenter skapar vi även förutsättningar att fortsatt kunna erbjuda välfyllda butiker med bra öppettider till våra restaurangkunder. 

Initialt kommer butikerna att vara öppna för konsument fram till den 31 augusti. 

Alkohol- och tobaksvaror säljs inte till konsument. Endast kortköp gäller och  max inköpsbelopp är 5000 kronor per tillfälle. Uppge i kassan att du handlar som konsument. 

2020-05-08
Nu har vi öppnat upp ännu fler butiker för dig som är privatperson!
Nu har vi öppnat upp ännu fler butiker för dig som är privatperson!

För att ge konsumenter yttligare ett alternativ att handla mat under Coronapandemin har vi öppnat upp några utav våra butiker för privatpersoner. I dagsläget kan du handla som privatperson i våra butiker på Gärdet och Solna i Stockholm, Karlstad, Örebro och Eskilstuna. Under helgen 9-10 maj öppnar vi i Helsingborg och på måndag 11 maj öppnar vi i Luleå. Vår plan är att erbjuda tillfällig konsumenthandel från samtliga 25 butiker i landet. 

Gå in under hitta butik och se om din butik är öppen för privatkund.

Vi uppdaterar löpande med ny information när fler butiker öppnas upp för konsumenthandel. 

2020-05-05
Vi öppnar fler butiker för försäljning till konsument

För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under Coronapandemin öppnade restauranggrossisten Axfood Snabbgross nyligen upp sin butik på Gärdet i Stockholm för konsumenter. Efter positiv respons från närområdets boende öppnar nu Axfood Snabbgross tillfälligt upp fler butiker i landet för konsumenthandel. Först ut är Örebro och Eskilstuna, och inom kort hoppas Axfood Snabbgross kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel från samtliga 25 butiker i landet.

Den 6 maj blir Örebro nästa stad där konsumenter får tillfällig möjlighet att handla i Axfood Snabbgross butik, som i vanliga fall bara säljer till restauranger och caféer. Under veckan öppnar också butikerna i Eskilstuna, Karlstad och Solna för konsumenter, och tanken är att inom kort kunna göra samma sak i övriga Axfood Snabbgrossbutiker.

- Vi har fått ett mycket positivt bemötande vid öppnandet av vår butik på Gärdet, där konsumenter i närområdet uppskattat att få ytterligare en butik att handla i. När allmänheten uppmanats att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något viktigt både för konsumenter och samhället. Nu vill vi erbjuda hushållen i samtliga städer där vi finns samma möjlighet, säger Eva Pettersson, vd på Axfood Snabbgross.

För att bedriva försäljning mot konsument i en verksamhet som normalt vänder sig till företagsmarknaden krävs i vissa fall bygglov för tillfälligt ändrad användning från respektive kommun. Boverket har nyligen öppnat upp för att kommunerna ska kunna ge tillfälliga bygglov och Axfood Snabbgross har nu lämnat in ansökan i samtliga kommuner där kedjan har en butik. Målsättningen är att tillfälligt - och initialt över sommaren - kunna öppna samtliga 25 butiker.

- Vi står beredda att bara inom några dagar från det att vi fått kommunernas okej kunna öppna våra butiker för konsumenter och hoppas på en snabb hantering. Genom att tillfälligt sälja till konsumenter skapar vi även förutsättningar att fortsatt kunna erbjuda välfyllda butiker med bra öppettider till våra restaurangkunder, som på grund av rådande Coronasituation drabbats hårt av minskad efterfrågan, säger Eva Pettersson.

Med de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt kring begränsning av antal kunder i butik kan Axfood Snabbgross därmed avlasta övriga handeln och förenkla för konsumenter att kunna genomföra sina matinköp. Axfood Snabbgross butiker är dessutom betydligt luftigare än många andra dagligvarubutiker, vilket är positivt för konsumenter i dessa tider.

2020-04-09
Påskhälsning från oss!
big_sasong.jpg

Hej, 

Vi närmar oss påsken, en högtid när vi umgås med nära och kära och där vi äter gott tillsammans. I år ser påsken annorlunda ut för många och den rådande situationen påverkar oss alla. Vi på Axfood Snabbgross jobbar dagligen med lösningar och åtgärder för att stötta dig i det rådande läget. Vi jobbar frekvent med att säkra varuflödet till våra butiker så att du ska kunna handla det du behöver till din verksamhet.   

Specialöppettider under påsk: Våra butiker håller öppet som vanligt, från morgon till kväll, så att du kan handla när du än behöver det. I påsk har vi specialöppettider, så håll dig alltid uppdaterad vilka öppettider som gäller via vår hemsida. Du hittar din närmsta butik och våra öppettider här

I våra butiker har vi utökat våra städ- och hygienrutiner där vi också tagit fram skyltar och markeringar så att vi lättare kan hålla distans till varandra. Tillsammans hjälps vi åt! 

För dig som är e-handel- och distributionskund vill vi uppmana dig att ha en dialog med vår kunniga personal i butik för att optimera dina leveransförutsättningar, givet rådande läge.   

Ta del av våra kampanjer: Våra kampanjer fortsätter med ständigt vassa priser, anpassat efter din verksamhet. Spana in vårt senaste kampanjblad här.  

Vi finns alltid tillgängliga för dig och här på snabbgross.se hittar du aktuell information, erbjudanden, öppettider och kontaktuppgifter till din närmsta butik.  

Slutligen vill vi önska dig en fin påsk, ta hand om dig och dina nära och välkommen in till våra butiker. Vi är starkare tillsammans!  

Hälsningar från Axfood Snabbgross 

2020-03-31
Debattartikel: Riktat stöd till hotell och restauranger krävs omgående för att rädda tiotusentals jobb

Riktat stöd till hotell och restauranger krävs omgående för att rädda tiotusentals jobb

Coronakrisen är på väg att slå ut stora delar av den svenska restaurang- och besöksnäringen. Regeringens två stödpaket hjälper till men är otillräckliga. Mer behövs, snabbt, för att rädda förtvivlade företag och tiotusentals jobb.

Restaurangbranschen består till stor del av små- och medelstora ägardrivna företag med tuffa villkor, små buffertar och små marginaler. Många bolag har redan, efter två veckors kris, gått in i ett akut läge och ansökt om rekonstruktion.

Vi stödjer fullt ut de åtgärder som myndigheterna vidtar för att skydda riskgrupper och dämpa smittspridningen. Men då måste det offentliga också ta ansvar för både de jobb, de företag och de människor som drabbas hårdast av restriktionernas ekonomiska effekter.

Restauranger står utan besökare och intäkter, med en stor nota för personal, hyra och andra fasta kostnader. När intäkterna går mot noll så är även hälften av löne- och hyreskostnaden alldeles för mycket. Vi kommer att se en historisk våg av konkurser och nedläggningar som följd av en akut intäkts- och därmed likviditetsbrist.

Det nya krispaket för små och mellanstora företag, som regeringen presenterade i veckan, innehåller flera positiva besked men det krävs mer. Möjligheterna att nyttja de statliga lånegarantierna är begränsade för många av de drabbade restaurangerna – även vid en återgång till det normala så är marginalerna för tunna för att kunna bära ökad skuldsättning med höga räntenivåer.

Restaurangföretagen behöver snarast fler direkta ekonomiska insatser som gör att de kan hålla ut genom den mest akuta krisperioden genom direkt sänkning av kostnader – och komma igång snabbt när den är över. Här finns en möjlighet för staten att rädda jobb och företag.

1. Stärkt system för korttidsarbete: Korttidspermittering bör kunna göras på ett sätt som temporärt tar ner lönekostnaden till noll. Speciellt angeläget är detta i ett läge då vissa verksamheter omgärdas av restriktioner och kanske till och med förbjuds att verka. Det bör självklart även gälla för ägaren eftersom många restauranger är fåmans- eller familjeföretag.

2. Reducerade hyror: I det presenterade förslaget ges möjligheten att staten under tre månader går in med ett stöd på upp till 50 procent av hyresnedsättningen på upp till 50 procent av den fasta hyran vid omförhandling av hyresavtal. Det är bra, men beroende av hyresvärdens välvilja till omförhandling i detta läge. I Danmark täcks istället de fasta kostnaderna (främst hyra och leasing) temporärt för verksamheter som fått ett intäktsbortfall om över 40 procent, enligt en fastställd skala i proportion till bortfallet. Vid ett förbud eller stängning täcks 100% av hyres- och andra fasta kostnader.

 

3. Sänkta arbetsgivaravgifter för fler: Nu sänks arbetsgivaravgifterna för upp till 30 anställda. Det finns många aktörer, t ex kedjor med flera enheter, i restaurang- och hotellbranschen som har långt fler anställda än så. Många av dem tillhör de hårdast drabbade – hotell och kursgårdar har i princip noll intäkt idag. Även dessa bör omfattas av sänkta arbetsgivaravgifter.

Det vi efterfrågar är tidsbegränsade, riktade insatser för att i grunden sunda, livskraftiga verksamheter ska överleva. De hittills presenterade paketen kommer inte att räcka. Vi vet att alla företag inte kommer att kunna räddas – det vi efterfrågar här är en ytterligare förstärkning för att undvika massdöd i branschen. Varje vecka av otillräckligt politiskt agerande har ett pris i att tiotusentals arbetstillfällen försvinner på rekordtid. Regeringen måste agera snabbt och med kraft. Stunden är nu.

Livsmedelsgrossisterna

Irene Waldemarson VD Martin & Servera Restauranghandel

Jonas Köhler VD Menigo

Eva Pettersson VD Axfood Snabbgross

M Thommy Mårdskog VD Mårdskog & Lindkvist

Lars Carlsson VD Svensk Cater

Marcus Ahlm vice VD Chefs Culinar

2020-03-31
Information med anledning av Covid-19

Den rådande situationen påverkar oss alla och vi på Axfood Snabbgross jobbar dagligen med olika lösningar och åtgärder för att stötta dig som kund i denna svåra tid. Vi vill uppmuntra dig till att ha en dialog med vår kunniga personal i butik, vi finns alltid här för dig och svarar på dina frågor.

Våra butiker håller öppet som vanligt och vi har utökat våra städ- och hygienrutiner med ökat antal städningar i våra butiker, för att minimera smittspridning.

Vi ser inga avvikelser i varuflödet till våra butiker eller i våra utleveranser till dig som kund. Vi uppdaterar information löpande om det sker några förändringar kring detta område.

Vi finns alltid tillgängliga för dig och du hittar alltid aktuell information här på snabbgross.se där du också hittar aktuella erbjudanden och kontaktuppgifter till din närmsta butik.

 

Starkare tillsammans!

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Kolla in vårt sortiment för dryck
VÅRT HÅLLBARHETSARBETE
På Axfood Snabbgross arbetar vi aktivt med hållbarhet för att värna om miljön och våra res...