text.skipToContent text.skipToNavigation

2024-02-12
Snabbgross i Luleå och Västerås konverterar till Snabbgross Club!

Från och med den 29 februari byter vi butikskoncept från Snabbgross till Snabbgross Club i Luleå och Västerås. Privatpersoner som har ett medlemskap hos Snabbgross Club kommer att vara välkomna att handla i butikerna. För våra företagskunder förändras ingenting i köpupplevelsen – ni kan fortsätta att handla som vanligt med den extra fördelen att få tillgång till ännu fler förmånliga erbjudanden!

2024-01-22
Stockholm, se hit! Besök Fastfood & Café & Restaurant Expo på Kistamässan

Den 31 januari och 1 februari kommer du att kunna träffa oss på Snabbgross på Fastfood & Café & Restaurant Expo på Kistamässan. Du hittar oss i monter K:13, där vi bjuder på smakprover från Gastrino, vårt egna varumärke för restaurangproffs. Passa på att hälsa på våra butiksmedarbetare och kundansvariga som kan berätta mer om oss och våra erbjudanden.

Hämta din gratisbiljett HÄR.

Vi ses där!

2023-12-18
Nya lagkrav för engångsförpackningar från 1 januari 2024

Från den 1 januari 2024 måste restauranger, kaféer och andra serveringsställen som erbjuder sina kunder mat och dryck i matlådor och muggar i engångsförpackningar också erbjuda förpackningar som kan användas flera gånger.

För vilka verksamheter gäller detta?
Alla restauranger, caféer eller andra verksamheter som säljer mer än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackning eller engångsmugg per dag måste följa de nya bestämmelserna.

Vilka berörs inte?
Du som säljer färre än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackningar berörs inte. Använder du engångsförpackningar som helt består av papper eller kartong, fritt från tunt plastskikt på insidan, berörs inte. Inte heller flexibla omslag omfattas av kravet. Flexibla omslag är omslag runt godis eller glass, omslag av papper runt hamburgare, eller plastfilm runt smörgåsar. Detta räknas inte som matlådor och omfattas heller inte av kravet.

Vad måste jag som säljer över 150 serveringar/dag göra?
•Erbjuda dina gäster möjligheten att köpa måltider och drycker i återanvändbara lådor/muggar.
•Se till att dessa förpackningar kan användas just flera gånger – det ställer krav på ett system som innebär insamling, rengöring och återanvändning.
•Informera om varför det är bra med minskad förbrukning av engångsartiklar.

Läs mer om det nya direktivet HÄR.

2023-12-04
Snabbgross har blivit ASC- och MSC-certifierade

Vi är stolta över att meddela att Snabbgross har blivit ASC- och MSC-certifierade. Certifieringen innebär att vår sjömatshantering blivit godkända av oberoende revisorer, vilket säkerställer att våra produkter kan spåras till hållbara bestånd.

För dig som verksamhetskund som själv är ASC- eller MSC-certifierad, kan ni nu säkerställa att ni handlar från en certifierad leverantör, vilket underlättar era egna certifieringsrevisioner.

Certifieringsrevisionerna sker enligt en treårscykel där certifierade varor följer strikta spårbarhetskrav, vilket säkerställer att produkterna kan spåras från leverans till butik och vidare till kund.

Vi på Snabbgross strävar efter att öka mängden miljömärkt sjömat i vårt sortiment. Detta gör vi för att säkra livskraftiga bestånd samt att minska certifieringskostnaderna. Tillsammans med hela Axfood har vi satt upp ett sjömatsmål att enbart sälja miljömärkt sjömat alternativt sjömatsartiklar som fått grönt ljus enligt WWF Fiskguide.

Se våra certifieringar HÄR.

2023-11-14
Vi konverterar till Snabbgross Club i Gärdet och Växjö!

Den 16 november byter vi butikskoncept från Snabbgross till Snabbgross Club i Gärdet och Växjö. Privatpersoner med ett medlemskap är välkomna att handla i butiken. Du som företagskund kan fortsätta handla som vanligt och får tillgång till ännu fler starka erbjudanden!

2023-09-13
Se hit Malmö! Vi ställer ut igen på Fastfood & Café & Restaurant EXPO 2023

Mellan den 20-21 september kommer Snabbgross delta på Fastfood & Café & Restaurant Expo 2023, denna gång i Malmö. Du hittar hos på monter D.22, där det bjuds på smakprover från Gastrino, vårt eget varumärke för proffs. Passa även på att hälsa på våra härliga butiiksmedarbetare och kundansvariga som står i montern.

Hoppas vi ses!

  • 1(current)
  • 2
  • 3