Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Söta minisemlor
ca. 30 stycken
DU BEHÖVER
Bulle:
50 g smör
2 1/2 dl standardmjölk
25 g jäst
1 1/2 dl lättkvarg
2 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl standardmjölk
2 1/2 dl mellangrädde
florsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37°.
- Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt salt, kvarg, kardemumma, socker och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
- Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 20 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min.
- Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
- Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
- Vispa grädden och klicka på bullarna.
- Lägg på locken, sikta över florsocker.
Tips! För dig som har lite tid - köp färdiga semlebullar! Toppa bara därefter med fyllning och vispad grädde!
HANDLA DIREKT