text.skipToContent text.skipToNavigation

KEBABGRYTA À LA GASTRINO

Smakrik gryta med kebab.


25 portioner

Du behöver:

1,5 kg Gastrino Kycklingkebab

 

Ca 7,5 dl Gastrino Ris långkornigt

150g Gul läk, strimlad

200 g Röd paprika, strimlad

2 msk Gastrino Tomatpuré

2 msk Rapsolja

2 tsk Paprikapulver

1 tsk Vitlöksgranulat

2 tsk Salt

1 l Gastrino Krossade tomater


Garnering:

Creme fraiche eller turkisk yoghurt. 

 

Så här gör du:

Koka 10 portioner ris enligt instruktioner på förpackningen. 

Medan riset kokar, stek gul lök och paprika tills det är mjukt. Rosta tomatpurén lätt i rapsoljan. Tillsätt paprikapulver, vitlöksgranulat och salt och rör ihop massan. Tillsätt krossade tomater och de stekta grönsakerna. Koka upp och låt såsen koka försiktigt i ca 5 minuter.

Stek kycklingkebaben i olja tills den får en fin yta. Tänk på att vikten minskar med ca 15% vid stekning. 1,5 kg stekt kebab ger en portionsstorlek på ca 125 g vid 10 portioner.

Rätten håller sig fräschare och godare om man inte blandar samman såsen och kebaben. Häll istället såsen över kebabskivorna och toppa med en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt vid servering.