text.skipToContent text.skipToNavigation

Varutransporter är en viktig del till minskad klimatpåverkan för oss. Det handlar bland annat om logistikplaneringen och hanteringen av våra fordon.

Transporter till butik

Varutransporterna till butikerna sker från lager med egna lastbilar kombinerat med externa transportleverantörer. Vi ser löpande över transportsätt och bränslen. Exempelvis har vi ersatt lastbil med tåg på flera långa sträckor inom Sverige. Vi har även börjat kartlägga externa transportleverantörer, där testar vi ett nytt verktyg för att följa upp transportörernas utsläpp och klimatavtryck.

Transporter från butik

Via vår e-handel och distribution ställer vi krav på våra externa transportörer att efterleva de basbehov som vi har, för att kvalitetssäkra leveranserna till våra kunder. Via våra fraktavtal ska våra externa transportörer ombesörja de lagkrav som är rådande för transport, vilket innefattar en obruten kyl- och fryskedja, säker behandling av personuppgifter (enligt GDPR), kollektivavtal och erforderlig utbildning hos anlitade chaufförer. Vi arbetar ständigt för att effektivisera våra leveranser och optimera kapaciteten i våra utleveranser, genom logistikplanering för optimal effektivitet.