text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner


Ingredienser

5 msk olja

2,5 gula lökar, strimlade

300 g svamp, delad

300 g blandad paprika, tärnad

275 g grön zucchini, tärnad

275 g broccoli

1,5 dl Patak’s Tikka Masala Paste

5 dl vatten

1 msk ingefära, riven

3 vitlöksklyftor, pressade

500 g krossade tomater

2,5 dl grädde

1-2 tsk socker

13 g koriander, finhackad

Naturell yoghurt, ris eller roti (indiskt bröd) till serveringen 

 

Tillagning

Stek löken i olja tills den blivit genomskinlig. Tillsätt paprika och svamp och stek ytterligare några minuter, och till sist zucchini och broccoli.

Tillsätt kryddpastan, vatten, tomater, vitlök och ingefära och låt koka under omrörning tills såsen reducerat något, ca 20 minuter.

Ha slutligen i grädde och socker, låt puttra i 5 minuter och smaka eventuellt av med salt.

Dekorera gärna med den hackade koriandern och droppa lite naturell yoghurt på toppen.