Din orderstopptid har passerat
Välj ny tid
Klassiska köttbullar
40 st
DU BEHÖVER
400 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk riven gul lök
1 ägg 1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
Smör till stekning
GÖR SÅ HÄR
- Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
- Rör sedan ihop köttfärsen med lök, ägg, salt och kryddpeppar.Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
- Rulla och forma smeten till jämnstora bollar.
- Smält smör i en het panna och stek bullarna några i taget. Skaka om pannan så att de blir jämnt brynta.
- Sänk värmen när köttbullarna börjat få en fin stekyta och låt dem ligga kvar i pannan i ca. 5-10 min tills de blivit genomstekta.
Tips! Servera köttbullarna med smörstekt lök och rårörda lingon!