text.skipToContent text.skipToNavigation

DU BEHÖVER
400 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk riven gul lök
1 ägg 1 tsk salt
1 krm malen kryddpeppar
Smör till stekning

GÖR SÅ HÄR
  1. Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min.
  2. Rör sedan ihop köttfärsen med lök, ägg, salt och kryddpeppar.Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.
  3. Rulla och forma smeten till jämnstora bollar.
  4. Smält smör i en het panna och stek bullarna några i taget. Skaka om pannan så att de blir jämnt brynta.
  5. Sänk värmen när köttbullarna börjat få en fin stekyta och låt dem ligga kvar i pannan i ca. 5-10 min tills de blivit genomstekta.

Tips! Servera köttbullarna med smörstekt lök och rårörda lingon!