text.skipToContent text.skipToNavigation

DU BEHÖVER
400 g smör
3 dl mörk sirap
6 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 msk malen ingefära
2 msk malen kanel
1 msk malen kryddnejlika
1 msk malen kardemumma
2 msk bikarbonat
20 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR
  1. Värm smör, sirap och socker i en kastrull tills allt har smält.
  2. Häll blandningen i en köksmaskin. Tiillsätt sedan grädde och kryddor och rör om.
  3. Blanda bikarbonat och mjöl och rör ner det i smeten. Arbeta degen samman så den blir relativt lös.
  4. Låt degen vila i kylen i ett dygn och ta fram den ca. 1 timma innan utbakning.
  5. När det är dags att baka ut degen sätts ugnen på 175°.
  6. Kavla ut den tunt på ett bakbord som du täkt med mjöl.
  7. Stansa ut pepparkakor och dra bort överflödig deg och kavla ut igen.
  8. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min och låt dem svalna på plåten.

OBS! Gör pepparkaksdegen dagen innan du ska baka då degen behöver vila i ett dygn innan den kavlas ut!