text.skipToContent text.skipToNavigation

Ca. 1 liter

 

DU BEHÖVER:

500 g krossade tomater

3 st bifftomater

1 dl olivolja

1 dl tomatpuré

2 st vitlöksklyftor

1 st gul lök

1 msk oregano, torkad

salt

svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Förbered en mise en place: finhacka gul lök och vitlök i en grönsaksberedare. Grovhacka sedan tomaterna och förvara separat från finhacket.
  2. Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsätt och fräs tomatpurén och finhacket tills löken blivit ”genomskinlig”.
  3. Lägg de grovhackade bifftomaterna i en mixer, tillsätt innehållet i kastrullen ihop med de krossade tomaterna samt den torkade oreganon. Mixa tills konsistensen blir slät.
  4. Häll den mixade pizzasåsen åter i kastrullen och koka upp. Låt puttra utan lock tills den reducerats till önskad tjocklek. Smaka av med salt och svartpeppar.