text.skipToContent text.skipToNavigation

RAMEN MED KYCKLING

10 portioner

Du behöver:
750 g kycklingfiléer
500 g äggnudlar/ramennudlar
150 g salladslök
15 msk kycklingfond
5 liter vatten
10 st skalade vitlöksklyftor
1 dl sesamolja
5 st små pak choi
5 cm ingefära
1 dl mirin 
(går också med 2 msk + 2 msk vitvinsvinäger & vatten)
3 msk strösocker
2 dl saltfritt smör
1 st röd chili
1 dl japansk soja
1 dl risvinsvinäger
salt
svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 170 grader över och undervärme. Gnid in kycklingen rikligt med salt och svartpeppar.  
  2. Smält smöret i en gjutjärnspanna på låg värme, höj temperaturen något och stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de får en gyllenbrun yta.
  3. Lägg sedan gjutjärnspannan i ugnen och låt stå till innertemperaturen ligger precis under 70  grader.

Ramen:
  1. Värm upp hönsbuljongen och vattnet. 
  2. Skala ingefäran och riv tillsammans med vitlöken. Fräs i sesamolja i en kastrull som rymmer buljongen.
  3. Blanda därefter soja, strösocker, mirin och risvinäger, häll blandningen i kastrullen och tillsätt sedan den varma buljongen. Låt buljongen sjuda i minst 20 minuter.
  4. Rengör pak choi och klyv på mitten. Hetta upp en stekpanna/stekbord och fräs med sesamolja, salt och svartpeppar.
  5. Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

Servering:
Finstrimla salladslöken och den röda chilin.

Skär kycklingfiléerna tvärs över muskelfibrerna, ca. 0,5 cm i tjocklek.

Portionera ut nudlarna i 10 olika skålar, häll på buljong och garnera med kycklingfiléerna, salladslöken, den röda chilin och en halv pak choi.

Tips! Ta kycklingfiléerna från ugnen strax innan innertemperaturen når 72 grader för att få den perfekta tillagningen på köttet.