Din orderstopptid har passerat
            
            
				
					Välj ny tid
            
        Rotfruktssoppa med torskrygg
Rotfruktssoppa med torskrygg
10 portioner
DU BEHÖVER
 1 kg torskrygg
 1 kg mjölig potatis (skalad)
 5 dl vispgrädde
 3 st morötter
 2 st palsternackor
 2 st gula lökar
 2 st citroner
 1 dl selleri
 1 dl fänkål
 2 krukor persilja
 7 1/2 msk fiskbuljong 
 2,5 liter vatten
 smör
 salt
 vitpeppar
 
GÖR SÅ HÄR
    GÖR SÅ HÄR
- Skala och putsa gullök, morötter, palsternackor, selleri och fänkål.
 - Skär grönsakerna och den skalade potatisen i grönsaksskärare med ett tärningsgaller i liten storlek.
 - Sautera grönsakskuberna i smör. Lägg dem sedan i ett soppkärl, häll i vatten samt buljong och låt koka till grönsakerna blir mjuka.
 - Tärna torskryggen i bitar om ca. 20 g.
 - Ta citronzest från citronerna och pressa ner citronsaft i soppan. Häll i grädde, salt och vitpeppar, vänd ner de tärnade torskbitarna och låt stå till fisken tillagats i ca. 2 minuter.
 - Servera med grovhackad persilja.
 
Tips! Rimma torsken ett dygn innan tillagning för att få en mer fastare och smakrik fisk!