text.skipToContent text.skipToNavigation

10 portioner

 

DU BEHÖVER

1250 g sötpotatis

1,2 l frityrolja

2 dl majsstärkelse

salt


GÖR SÅ HÄR
Tvätta potatisen väl. Skär i  jämntjocka stavar och låt ligga i kallt vatten i minst en timme. Häll sedan av vattnet och torka potatisstavarna på en dandduk. Värm upp frityroljan till 150 grader. Fritera potatisen i omgångar tills de är mjuka. Låt svalna, vänd sedan runt potatisen i majsstärkelse. Höj upp frityroljan till 180 grader och fritera tills potatisen blir krispig. 

Strö över flingsalt. 

Tips! Krydda sötpotatisen med valfri kryddning för att sätta din egen prägel på dina sötpommes! 

Svinnsmart! Låt skalet sitta kvar då det tillför god smak och skär upp stavar av hela potatisen! Stavarna behöver inte bli identiska, det viktiga är att de är någorlunda jämntjocka så att samtliga stavar blir färdiga samtidigt.