text.skipToContent text.skipToNavigation

Zucchinienchilada med tortillachips

Zucchinienchilada - en snygg vegetarisk rätt med mexikanska smaker och krispiga tortilla chips. Detta recept ger 10 portioner. 


Ingredienser

5 st zucchinis

1 påse Santa Maria Tortilla Chips Salted 475 g

 

Enchilada fyllning

750 g växtbaserat protein

3 msk olja

70 g Santa Maria Taco Spice Mix

300 g Santa Maria Chunky Salsa Medium 230 g

2,5 dl vatten

375 g riven ost

1,25 dl solrosfrön


Tillbehör

2,5 st avokado

färsk grön jalapeño

koriander

Santa Maria Chunky Salsa Medium


Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnsfast form.

Börja med enchiladafyllningen, stek vegetariskt protein i olja, tillsätt spice mix, chunky salsa och vatten. Koka upp, rör om väl och sätt åt sidan.

Hyvla långa, tunna skivor av zucchini, med hjälp av potatisskalare eller osthyvel. Lägg dem lite omlott 3-4 st skivor/ rulle.

Fördela enchiladafyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop.

Lägg enchiladarullarna med skarven nedåt i en ugnsfast form. Strö riven ost över rullarna och strö solrosfrön över osten.

Gratinera enchiladan i ugnen ca 15–20 minuter, tills osten smält och blivit krispig.

Garnera enchiladan med skivad avokado, jalapeño och koriander. Servera med tortillachips och chunky salsa.


Tips! Du kan göra rätten vegansk genom att byta ut osten till en vegansk ost istället.