text.skipToContent text.skipToNavigation

Atmosfären som skapas av medvetna val av stämningsskapande produkter gör att platsen känns varm och inbjudande.

Ljus och andra detaljer i dukningen kan höja ett restaurangbesök och skapa en premiumupplevelse.

En ny undersökning* visar att hygien fortfarande är viktigast vid ett restaurangbesök, men andra viktiga faktorer för helhetsupplevelsen av en restaurang är även prisvärdhet, service och atmosfär.

Restaurangbranschen har många gånger visat sin vilja och förmåga att reagera på förändringar och det är nu viktigare än någonsin att sätta konsumenten först. Det innebär bland annat att skapa en atmosfär där de känner sig bekväma och speciella.

Undersökningen visar att rätt atmosfär i restaurangen är av stor vikt. Mer än 90% av deltagarna i undersökningen uttrycker att atmosfär är en viktig faktor när man väljer en restaurang.

När det gäller att skapa atmosfär är levande ljus en viktig detalj. Det skapar en välkomnande känsla och ger en känsla av högre kvalitet vilket får besökaren att vilja stanna längre.

Restauranger som skapar rätt atmosfär kommer därför att få fler återkommande gäster som dessutom spenderar mer och stannar längre vid varje besök. Atmosfären på restaurangen är det tredje viktigaste faktorn efter maten och platsen när vi väljer vilken restaurang vi ska gå till.

 

Atmosfär kan skapas på många sätt med hjälp av inredning, musik och rätt belysning:

- Mer än två tredjedelar av konsumenterna tycker att belysning och levande ljus är viktigt i deras upplevelse av en restaurang.

Nästan två tredjedelar av konsumenterna säger att levande ljus förbättrar atmosfären på restauranger.

- Mer än tre fjärdedelar av konsumenterna uppger att levande ljus skapar en känsla av att känna sig hemma på restaurangen och får dem att vilja stanna längre.

Majoriteten av restaurangbesökarna förväntar sig att se ett levande ljus på bordet. Ljus kan också användas för att förmedla olika känslor och sätta olika stämningar.

En tredjedel av konsumenterna föredrar ljus både utomhus och inomhus.

Det går att förvandla även vanliga terrasser, trädgårdar och balkonger till magiska platser med hjälp av ljuset från lyktor och ljus.

 

Våra vänner från Bolsius har ett brett sortiment av ljus & lyktor anpassade för restaurang och hotell-branschen som finns att få tag på hos oss på Snabbgross. Med över 150 års erfarenhet är Bolsius idag Europas största ljustillverkare. Ljusen från Bolsius är fria från palmolja, innehåller veganskt vax och är tillverkade i Europa.

*Undersökning gjord av William Murray 2020